
در دیدار رئیس اتاق تعاون و سفیر برزیل مطرح شد؛
بهمن عبداللهی در دیدار با رودیرگو آزیردو سانتوس سفیر برزیل، بر گسترش ارتباط و مبادلات تجاری دو کشور تأکید کرد و گفت: توسعه ارتباطات پولی و بانکی از طریق ایجاد صندوق مشترک با هدف تسویه واردات و صادرات مورد نظر است.
در این دیدار، درخصوص ۴ محور توافقاتی حاصل شد که شامل ایجاد صندوق مشترک، کمک برای برگزاری نمایشگاه در کشور برزیل برای ارائه محصولات ایرانی، اعزام هیاتهای تجاری همچنین معرفی منابع ملی برزیلی برای ارتباط با تعاونیهای تولیدکننده بود.
رئیس اتاق تعاون ایران گفت: بخشی که در حال حاضر اولویت ما بوده و از اهمیت بیشتری برخوردار است توسعه ارتباطات بین المللی اقتصاد تعاون است؛ با توجه به اینکه کشور برزیل یکی از اقتصادهای بزرگ دنیاست و ارتباطات گسترده ای با ایران دارد، علاقمندیم روابط اقتصادی بخش تعاونی کشور را با برزیل گسترش دهیم.
عبداللهی افزود: همچنین علاقمندیم هیاتهایی را با هماهنگی با سفارت برزیل به این کشور اعزام کنیم که بتوانند توانمندیهای تولیدی تعاونی را بیان کنند.
وی گفت: در بخشهایی که میتوان کالا صادر کرد، با توجه به اینکه ۴۵ درصد صنایع پتروشیمی در اختیار تعاونیهاست، میتوان در این بخش همکاری نزدیکی داشته باشیم و نیازمندیهای این کشور را تامین کنیم؛ همچنین سایر بخشها نظیر صنایع دستی و فرش که این مهم نیز مستلزم ایجاد تسهیلات لازم برای معرفی و صادرات، از سوی برزیل است.
رئیس اتاق تعاون ایران با تائید بر اهمیت ارتباط نظام بانکی گفت: بحث ارتباط نظام بانکی نکته مهمی است که به نظر میرسد، بتوان با ایجاد صندوق مشترک بین دو گروه از ایران و برزیل و با استفاده از پول ملی برای صادرات و واردات، پرداختها را در آن صندوق تسویه کنیم.
وی ادامه داد: ما در اوج تحریمهایی که بر علیه کشورمان بود، از این تجربه را داشتیم که بخش بزرگی از مشکلات را حل کردیم.
به گفته سفیر برزیل و براساس آمار دولت برزیل، حجم صادرات برزیل به ایران حدودا بین ۱٫۸ تا ۱٫۹ میلیارد دلار هست اما می تواند جایگاه بالاتری داشته باشد.
وی با اشاره به بحث مهم روابط بانکی بین دو کشور گفت: در حال حاضر با مذاکراتی که با دولت داریم درصدد راه حل هایی برای بحث روابط نظام بانکی هستیم و یکی از راهکارهای جایگزین استفاده از ارز ملی برای تسهیلات بین تجارت بین کشورهاست.
سفیر بزریل تأکید کرد: برای اینکه بتوانیم از ارز ملی استفاده کنیم باید محصولات ایرانی بیشتری را در بازارهای برزیل ببینیم تا بانکهای مرکزی هر دو کشور قادر باشند که از این امکان استفاده کنند.
بر اساس این گزارش، پیشنهاد ایجاد صندوق مشترک از سوی رئیس اتاق تعاون ایران به صورت مکتوب و کامل جهت بررسی به سفیر برزیل ارائه خواهد شد.